Суд оштрафував франківського водія, який побив неповнолітнього на самокаті

Івано-Франківський міський суд виніс вирок водію, який вчинив хуліганство, що супроводжувалось особливою зухвалістю.

3 вересня 2023 близько 21 год 55 хв обвинувачений, керуючи транспортним засобом марки «Ford Focus», рухався по вул. Миру, в напрямку вул. Івана Павла II, у м. Івано-Франківську. Він здійснив зупинку свого транспортного засобу по вул. Миру перед нерегульованим пішохідним переходом, з метою надання переваги в русі неповнолітньому потерпілому, який перетинав проїзну частину дороги в межах нерегульованого пішохідного переходу на електричному самокаті.

Водія (працівника охоронної фірми) обурило те, що неповнолітній не зупинив електричний самокат та не перевів його через пішохідний перехід.

«Усвідомлюючи, що він знаходиться в громадському місці, а саме в межах проїзної частини вулиці, що може перешкоджати руху іншим учасникам дорожнього руху, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю шляхом заподіяння тілесних ушкоджень, виявляючи зневажливе ставлення до існуючих в суспільстві загальноприйнятих правил поведінки і моральності, проявляючи при цьому елементи вседозволеності та зверхності, маючи фізичну перевагу над неповнолітнім потерпілим, умисно наніс п'ять цілеспрямованих ударів кулаками обох рук в ділянку голови потерпілого», - йдеться у вироку суду.

Тілесні ушкодження відносяться до легких тілесних ушкоджень.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, послідовно та в повній мірі розказав суду згадані вище обставини вчиненого ним кримінального правопорушення. За його словами, він був змушений різко загальмувати через необхідність пропустити неповнолітнього на пішохідному переході. Будучи розлюченим та на емоціях, він направився до потерпілого та почав вияснювати стосунки. При цьому, обвинувачений спричинив потерпілому декілька ударів, за що дуже шкодує. Обвинувачений у вчиненому щиро розкаявся, просив суд суворо його не карати.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України, та призначив покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 (сімнадцять тисяч) грн.

Вирок виніс суддя Олег Лазарів.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.