Студентів ІФНМУ навчали як поводитись зі зброєю

Викладачі кафедри медицини катастроф та військової медицини Івано-Франківського національного медичного університету разом із воїнами ЗСУ провели заняття стрілецького гуртка зі студентами і викладачами. Про це повідомили в пресслужбі ІФНМУ.

Такі навчання проходитимуть двічі на місяць. За програмою стрілецького гуртка передбачається вивчення матеріальної частини зброї, правил поводження з нею та її застосування.

Із початком заняття студентів та викладачів привітав виконувач обов’язків ректора Микола Островський та налаштував на плідне і результативне навчання, а воїнам подякував за захист країни, за мужність і незламність, а також за те, що погодились навчати вмінь і навиків поводження зі зброєю майбутніх медиків та викладачів університету.

«Завдяки вашому досвіду та професіоналізму наші студенти та викладачі зможуть навчитися правильно використовувати різні типи зброї. Ми озброюєм знаннями, як діагностувати і лікувати захворювання, а Ви - як захищати рідну країну! Це дуже важливо зараз під час воєнного стану, під час війни. Ми дякуємо нашим захисникам, які сьогодні тримають небо над Україною, які мужньо обороняють нашу державу, нашу духовність, мову і культуру, нашу національну ідентичність. Завдяки їхній відданій боротьбі ми можемо жити, навчатись і працювати. Завдяки нашим воїнам наша область може залишатися надійним тилом. Ми завжди готові підтримати, допомогти і реагувати на потреби наших захисників. Бажаю нам усім якнайшвидшої перемоги», - зазначив Микола Островський.

Розпочав заняття викладач кафедри медицини катастроф та військової медицини, полковник у відставці Михайло Лесіцький, який побажав гуртківцям плідного навчання та успіхів на шляху до набуття нових навиків поводження зі зброєю. Відтак усі присутні в аудиторії розділились на підгрупи та активно взялися до практичних занять.

Курси включають як теоретичні основи безпеки та правильної техніки володіння зброєю, так і практичні заняття з її розбирання та збирання, спорядження магазинів автоматів патронами тощо.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.