В Івано-Франківську показали гімнастичний килим за 2,2 млн. гривень

Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради прокоментував купівлю гімнастичного килима для дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву за 2,2 млн гривень.

«Ми всі вболіваємо за наших спортсменів на різних чемпіонатах та по-особливому радіємо їхнім перемогам в такий нелегкий для країни час. Але чи усвідомлюємо наскільки важливим є створення відповідних умов для тренування майбутніх чемпіонів. Спеціалізована дитячо- юнацька спортивна школа олімпійського резерву 1 виховала не одного гімнаста та заклала старт для відомих зірок спорту. Сьогодні тут тренуються понад 500 вихованців, кожен з яких мріє гордо піднімати синьо-жовтий стяг🇺🇦 До речі, нещодавно вихованка СДЮСШОР №1 Анна Лащевська здобула путівку на Олімпіаду-2024, яка відбудеться у Парижі. Гімнастичний килим, який майже 40 років, був майданчиком для наших спортсменів, «відправився на заслужену пенсію». Він вірно служив всі ці роки, але матеріали стали технічно несправними через іржу та грибок і становив загрозу для дітей», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В Івано-Франківську вирішили придбати гімнастичний килим за 2,2 млн. гривень

Новий тренувальний майданчик вже монтують майстри. Площа гімнастичного килиму 196 квадратних метрів. Він сертифікований Міжнародною федерацією гімнастики. Гарантійний термін 10 років. Основний його принцип – безпека під час тренувань. Його нижня конструкція складається з: 74 секцій із вологостійкої фанери товщиною 15 мм, 50 секцій розміром 240*120 см, 20 секцій розміром 240*100 см, 4 секцій 100*100 см та 2320 високоякісних загартованих сталевих пружин. Верхнє покриття складається з: 7 рулонних матів із спеціального піноматеріалу з високоякісним ковроліновим покриттям 140*200*2 см та 196 пазл-матів із піноматеріалу товщиною 5 см.

«Чому ця заміна стала невідкладною? Тому, що це унеможливлює травмування, в першу чергу, дітей, які тренуються, аби приносити країні перемоги в спорті», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.