Росіянин, який зарізав співмешканця сестри, отримав 9 років позбавлення волі

Фото ілюстративне

Галицький районний суд виніс вирок уродженцю рф, який зарізав співмешканця сестри.

Обвинувачений (громадянин рф) у 2010 році переїхав на Івано-Франківщину, де проживав з рідним братом, рідною сестрою та її співмешканцем. При цьому вів антисоціальний спосіб життя, зловживав алкогольними напоями, офіційно не працював.

У 2018 році міграційна служба встановила, що росіянин перебуває в Україні незаконно та зобов'язала його покинути територію України, але він продовжив незаконне перебування.

У жовтні 2022 року між обвинуваченим та співмешканцем сестри виник конфлікт. Росіянин, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, вимагав у співмешканця виїхати з їхньої хати у с.Дем'янові до с.Вигівки. Під час конфлікту обвинувачений взяв до рук кухонний ніж та наніс потерпілому один цілеспрямований удар у грудну клітку в ділянку серця, та витягнувши ніж, залишив його на столі, після чого холоднокровно, не надаючи допомоги потерпілому пішов до своєї кімнати, де знаходився до приїзду працівників поліції.

Після отриманого смертельного ножового поранення потерпілий помер до приїзду швидкої медичної допомоги.

Обвинувачений судовому засіданні, не заперечуючи спричинення ножового поранення потерпілому саме ним, вину в інкримінованому злочині не визнав, зазначивши, що це була самооборона, і на нього напав сам потерпілий з ножем. Пояснив, що раніше проживав на території російської федерації та притягувався двічі до кримінальної відповідальності.

Незважаючи на невизнання вини обвинуваченим, суд вважає обвинувачення доведеним, а його винуватість підтверджується сукупністю зібраних та досліджених у судовому засіданні доказів.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.115КК України та призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 9 (дев'ять) років.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.