Житель Калущини, який зарізав сина під час сварки, отримав шість років позбавлення волі

Фото ілюстративне

Калуський міськрайонний суд виніс вирок жителю Калущини, який під час сварки зарізав рідного сина.

17 листопада 2022 року біля 14.50 на території свого домоволодіння чоловік розпочав словесний конфлікт зі своєю дружиною. Їхній син, почувши сварку, підійшов до батька та попросив припинити протиправні дії до матері, при цьому плюнув йому декілька раз в обличчя. В подальшому син наніс декілька ударів віником-драпаком та дерев'янною палицею в область спини та голови батька, після цього останній дістав із задньої кишені штанів розкладний ніж та завдав ним один удар в ділянку лівого плеча та два удари у грудну клітку сина. Від ножових поранень син помер на місці.

«В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого йому кримінальному правопорушенні визнав повністю та пояснив, що коли він сварився з дружиною, яка безпідставно звинуватила його в тому, що він перебуває у нетверезому стані, до нього підійшов син, почав кричати на нього та плювати йому в обличчя. Після цього він вийшов з хати, щоб обмити обличчя, а син взяв спочатку віник-драпак, яким почав його бити по голові та спині, а потів взяв дерев`яну палицю, якою також наніс йому декілька ударів по голові. Внаслідок побиття його сином, він почав дуже нервувати і в цьому стані вийняв із кишені своїх штанів розкладний ніж, яким вдарив сина. Після цього син направився у майстерню. За ним пішла його дружина, а після того як він впав, почала кричати, щоб викликали швидку медичну допомогу. Він пішов зустрічати машину швидкої медичної допомоги, а після того як вони приїхали, вказав де знаходиться син. Також пояснив, що не хотів вбивати сина, а все відбулось в стані сильного душевного хвилювання через образу з боку сина його батьківської гідності, який плював йому в обличчя та ображав його. Ніж, яким наносив удари синові, завжди носив із собою, оскільки різав ним тверду їжу, так як не має зубів. Щиро розкаюється в тому, що зробив, і просить суд пом'якшити покарання та суворо його не карати», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.115КК України та із застосуванням ст.69 КК України призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 6 (шість) років.

Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою залишили без змін до вступу вироку в законну силу.

Строк відбуття покарання обвинуваченому рахуватимуть з часу фактичного затримання, а саме з 17.30 годин 17.11.2022.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано, а в разі подання апеляційної скарги - після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції, якщо вирок суду не скасований.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.