Житель Коломийщини, який ошукав клієнтів під приводом продажу смартфона, відбувся умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок жителю Коломийщини, який заволодів чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство).

У грудні 2022 року обвинувачений розмістив на сайті Olx оголошення про продаж мобільного телефона, не маючи наміру в подальшому відчужувати вказаний товар потерпілим. Передоплату отримував на банківську картку, а смартфон не відправляв.

У судовому вироку йдеться про п'ятьох потерпілих, які перерахували обвинуваченому майже 26 тисяч гривень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений визнав себе винуватим у вчиненні інкримінованого йому злочину в повному обсязі, погодився зі всіма кваліфікуючими ознаками кримінального правопорушення за обставин, викладених у обвинувальному акті. Зазначив, що вчинив злочин у зв'язку зі скрутним майновим становищем та проблемами в сім'ї.

На даний час всю заподіяну шкоду потерпілим компенсував і у них відсутні будь-які претензії до нього.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 1 ст. 190 КК України та ч. 2 ст. 190 КК України і призначив остаточне покарання шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим - три роки обмеження волі. На підставі ст. 75 КК України, звільнив його від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком - два роки.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.