Житель Коломийщини, який повісив собаку, відбувся умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок жителю с.Воскресинцях Коломийського району, який повісив на паркані собаку.

На момент скоєння злочину чоловікові виповнився 61 рік. У селі ця родинна вважається неблагополучною.

«27 березня 2023 року приблизно біля 16:30 години, обвинувачений, перебуваючи у господарстві з мотивів жорстокості та зневаги до загальноприйнятих в суспільстві норм моралі щодо поводження з тваринами, діючи умисно і цілеспрямовано, бажаючи вбити, тобто умисно протиправно позбавити життя собаки світлорижої масті по кличці «Діна», що віднесений до хребетних тварин, шляхом знущання над твариною, а саме шляхом удушення мотузкою, тобто підвісив вказану собаку на шнурку. У результаті таких дій від отриманих травм у виді удушення (асфіксії) собака померла на місці», - йдеться у вироку суду.

В судовому засіданні обвинувачений свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1ст.299КК України, визнав повністю, підтвердив вищевказані обставини його вчинення, які зазначені в обвинувальному акті. Обвинувачений у вчиненому щиро розкаюється, просить його суворо не карати. Крім того пояснив, що неодноразово звертався до волонтерів, щоб забрали згадану собаку у притулок так як вона нападала на курей і їла їх, однак цього зроблено не було.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 299 КК України, та призначити покарання у видіпозбавлення волі на строк2 (два) роки. На підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, з іспитовим строком 1 (один) рік.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.