П’яний прикарпатець під приводом купівлі вкрав автомобіль

Мешканець Верховинського району під приводом купівлі автівки, взяв у власника транспортний засіб на тест-драйв, та не повернувся.

Подія сталася 23 жовтня в Снятині.

«Фігурант зустрівся із 34-річним власником автомобіля «ВАЗ 2108». Під приводом купівлі транспортного засобу, взяв його випробувати в їзді. Псевдопокупець поїхав на автівці та не повернувся. Коли чоловік зрозумів, що автівку викрали, одразу ж зателефонував до поліції. Отримавши орієнтування на транспортний засіб, поліцейські розпочали пошуки. Неподалік м. Снятин наряд сектору реагування патрульної поліції помітили вказаний транспортний засіб та зупинили його. За кермом перебував 38-річний мешканець Верховинського району. Як виявилось, чоловік був нетверезий, його освідчили на вживання алкоголю. Результат - 4, 03 проміле», - повідомили у поліції.

Викрадача слідчі затримали в процесуальному порядку. Його дії інкримінують за вчинення кримінального правопорушення ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

Окрім того, стосовно водія поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 126 та ст. 130 КУпАП.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.