На Івано-Франківщині судитимуть зловмисників, які переправляли військовозобов’язаних чоловіків за кордон

Слідчі Слідчого Управління ГУНП в Івано-Франківській області під час досудового розслідування задокументували протиправну діяльність організованої злочинної групи, до складу якої входило троє осіб. Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону уже направила обвинувальні акти до Тлумацького районного суду.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 45-річний чоловік, мешканець Чернівецької області, керуючись корисливим мотивом, з метою отримання доходу від систематичного незаконного переправлення через державний кордон України військовозобов’язаних чоловіків, створив організовану злочинну групу, до складу якої залучив ще 35-річного та 31-річного мешканців Тлумацької ТГ. Фігуранти вносили щодо військовозобов'язаних осіб неправдиві відомості в інформаційну систему «Шлях». Їх записували як нібито водіїв транспортних засобів для перевезення пасажирів за межі України. Це надавало ухилянтам право безперешкодного перетину державного кордону. Коштувала така «послуга» щонайменше 5000 доларів США», - повідомили в поліції.

Поліцейські задокументували декілька фактів незаконного перетину кордону. Затримали зловмисників «на гарячому», під час чергової спроби перетину кордону поблизу прикордонного пункту Порубне, що в Чернівецькій області.

Фігуранти намагалися втекти. Одного чоловіка затримали одразу, а невдовзі поліцейські затримали й двох інших. Усім трьом зловмисникам слідчі повідомили про підозри у вчиненні ними, в складі організованої злочинної групи, злочинів, що передбачених ч. 3 ст. 332 КК України.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.