В Івано-Франківську встановили анотаційну дошку бійцю Володимиру Кліду

10 жовтня на фасаді Ліцей N10 Івано-Франківської міської ради відкрили ще одну пам'ятну дошку - Герою, Захиснику України Володимиру Кліду. Про це повідомили в Івано-Франківській міській раді.

Володимир народився 24 квітня 1973 року в с. Олешів Тлумацького району Івано-Франківської області. Навчався в ЗОШ №10 м. Івано-Франківська.

Цікавився мистецтвом і після закінчення 9 класу вступив на навчання в Косівське училище прикладного та декоративного мистецтва, навчався по спеціальності – художня обробка дерева та здобув кваліфікацію художника-майстра.

У 2001 р. закінчив Прикарпатський університет імені Василя Стефаника за спеціальністю “Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво”, отримав повну вищу освіту та здобув кваліфікацію викладача образотворчого мистецтва і художньої праці.

Художня обробка деревини та різьблення по дереву залишались улюбленим заняттям Володимира протягом всього життя. Він виготовив численні різьблені вироби у сфері побуту, виробництві меблів, різьблені іконостаси, кіоти, хрести та інші культові предмети, які знаходяться у церквах міста Івано-Франківська, області, та за її межами.

У 1994 році прийнятий на військову службу за контрактом у Збройні Сили України, у 2009 році звільнений в запас.

Запобігав загрозам миру і безпеки, виконував миротворчі функції і брав участь у миротворчих операціях ООН: в 2002-2003 рр. у Косово в складі Багатонаціональних сил KFOR, у 2004 р. в Українській миротворчій місії в Іраку, в 2005-2006 рр. у Лівані. Отримав статус учасника бойових дій.

У 2005 році одружився, в сім’ї народились дочка і син.

У 2014-2015 рр. брав участь в антитерористичній операції і захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України на території Донецької та Луганської областей.

У лютому 2022 р. з перших днів широкомасштабного вторгнення став на військову службу.

Загинув, захищаючи Батьківщину, 22.07.2022 р. внаслідок військових дій в с. Успенівка Запорізької області разом з іншими побратимами.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.