Прикарпатець, який вчинив розбійний напад на поштове відділення, отримав 3,5 роки ув’язнення

Фото ілюстративне

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцю, який вчинив напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я особи, яка зазнала нападу (розбій).

12 січня 2021 року близько 19:00 обвинувачений у балаклаві зайшов до поштового відділення у с.Корничі, маючи намір відкрито заволодіти чужим майном.

«Погрожуючи застосуванням насильства, яке є небезпечним для життя чи здоров`я потерпілої, висловлюючи в адресу працівниці вимоги щодо передачі йому грошових коштів, при цьому демонстративно тримаючи у руках предмет ззовні схожий на пістолет скеровував його безпосередньо на неї, після чого остання, будучи під постійним примусом, відчинила металевий сейф, звідки передала обвинуваченому грошові кошти в сумі 17350 (сімнадцять тисяч триста п'ятдесят) гривень. У подальшому обвинувачений із вказаними грошовими коштами місце вчинення злочину покинув», - йдеться у вироку суду.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину передбаченого ч.3 ст.187 КК України визнав повністю, та повністю підтвердив обставини вчинення ним злочину, передбаченого ч.3 ст.187 КК України, вчиненого 12.01.2021 року, з обвинувальним актом повністю згідний. Щиро розкаявся у вчиненому, просив суд суворо не карати, зазначив, що більше так вчиняти не буде, зазначив, що шкоду потерпілим повністю відшкодував.

Працівниця поштового відділення повідомила, що напад стався в момент, коли вона закривала приміщення і виключила світло. Нападник погрожував пістолетом і змусив її віддати гроші з сейфу.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.187 КК України та призначив йому покарання, із застосуванням ч.1 ст.69 КК України - у виді позбавлення волі на строк 3 (три) роки 6 (шість) місяців, із конфіскацією всього майна, яке є власністю обвинуваченого.

Вирок може бути оскаржений до Івано-Франківського апеляційного суду через Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Фото - ілюстративне

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.