В Івано-Франківську вшанували жертв масових розстрілів у Бабиному Яру

У зв’язку з 82-ми роковинами початку масових розстрілів мирного населення, вчинених гітлерівцями в урочищі Бабин Яр під час окупації Києва у ході Другої світової війни, 29 вересня, в Україні відбуваються поминальні заходи.

На вшанування пам’яті загиблих керівник апарату обласної державної адміністрації Ярослав Дем’янчук та представники структурних підрозділів ОДА поклали квіти до стели жертвам Голокосту, яка встановлена на території старого єврейського кладовища, що на вулиці Ленкавського у місті Івано-Франківську.

«На жаль, злочини проти мирного населення в Україні скоюються і у наш час… Але тепер уже під гаслами рашистської ідеології. Тому сьогоднішні заходи є черговим закликом до цивілізованого світу докласти усіх зусиль задля якнайскорішого припинення геноциду, який зараз скоюють московські окупанти на українських землях. Мир, безпека й рівновага у Європі та світі можливі тільки після того, як Україна переможе у війні, а всіх злочинців буде належно покарано», - повідомили в пресслужбі Івано-Франківської ОВА.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.