Шахрайка, яка у соцмережі збирала гроші на дрова, відбулась умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатці, яка через соціальну мережу ошукала чотирьох людей.

Обвинувачена у грудні 2022 року оголосила збір у Фейсбуці на придбання дров для 90-річної бабусі. При цьому бабуся не потребувала коштів на дрова і про збір нічого не знала.

Четверо людей відгукнулись на заклик і відправили донати на картку сина обвинуваченої. Йдеться про два донати по 500 грн, 1000 грн та 650 грн.

«Допитана в судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень визнала повністю, заявила, що фактичні обставини справи не оспорює, її позиція є добровільною, пояснила, що у зв'язку з відсутністю коштів на проживання розмістила оголошення в мережі «Faсebook» про збір коштів на дрова, долучивши фото її 90-річної тітки, про зміст якого останній не було відомо та яка їх не потребувала. При цьому, вона зазначила номер банківської карти, що належала її сину , який їй надав її добровільно в користування, а кошти, які надійшли, забрала собі. Обвинувачена у вчиненому щиро розкаюється, розуміє, що вчинила не правильно, обіцяє в майбутньому подібного не вчиняти, просить її суворо не карати», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав жінку винуватою. Шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим остаточне покарання визначив у виді позбавлення волі на строк 1 (один) рік 6 (шість) місяців. На підставі ст.75 КК України звільнив її від відбування призначеного остаточного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.