На Івано-Франківщині працювала ППО

Уночі 21 вересня 2023 року близько 3.40 російські окупанти атакували Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55.

«Усього зафіксовано пуски 43 крилатих ракет із 10 літаків стратегічної авіації Т-95мс з району західніше Енгельса. Ракети запускали у декілька хвиль. В повітряний простір України вони входили з різних напрямків, постійно змінюючи курс по маршруту. В результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони знищено 36 крилатих ракет. Протиповітряна оборона працювала у багатьох областях України, зокрема у Київській, Черкаській, Хмельницькій, Вінницькій, Харківській та Івано-Франківській. До відбиття удару застосовано, зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, Повітряних Сил, підрозділи мобільних вогневих груп Сил оборони України та інші засоби», - повідомили в Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.
«У багатьох з них ранок розпочався зі звуків вибухів. Їх чули в різних куточках держави - Києві, Черкасах, Львові, Рівному, Вінниці, Харкові. Тривожним був ранок і на Прикарпатті. Наразі в нашій області все спокійно», - повідомила голова Івано-франківської ОВА Світлана Онищук.

Фото - ілюстративне

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.