В Івано-Франківську заочно засудили ще двох депутатів думи

Івано-Франківський міський суд виніс вироки двом депутатам державної думи російської федерації.

Йдеться про Кашина Володимира Івановича та Блоцького Володимира Миколайовича.

Обвинувачені, будучи представниками влади, вчинили за попередньою змовою групою осіб умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Обоє фігурантів голосували за рішення щодо визнання так званих лнр та днр.

«Зазначені рішення Державної думи Федеральних Зборів РФ були частиною злочинного плану, так як сам факт їх існування використовувався при створенні приводів для ескалації воєнного конфлікту і був спробою виправдання агресії перед громадянами Російської Федерації та світовою спільнотою. Дії РФ призвели до тяжких наслідків у вигляді загибелі людей, у тому числі дітей, отримання ними тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості та заподіяння матеріальних збитків у вигляді знищення будівель, майна та інфраструктури», - йдеться у вироку суду.

Суд визнав обвинувачених винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3ст.110 КК України, та призначили їм покарання - позбавлення волі на строк п`ятнадцять років з конфіскацією усього майна.

Строк відбування покарання обчислюватимуть з моменту їх фактичного затримання для відбуття покарання за даним вироком.

Зазначимо, що аналогічні вироки лише в Івано-Франківську вже отримали декілька десятків депутатів думи.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.