Японський професор Йошихіко Окабе реалізує на Івано-Франківщині освітній проєкт

Під головуванням Наталії Щербій та за участі голови обласної ради Олександра Сича відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, міжрегіонального та міжнародного співробітництва. В ході засідання члени комісії заслухали інформацію про стан співробітництва між префектурою Хіого (Японія) та Івано-Франківською областю (Україна).

Участь в засіданні комісії також взяв професор університету Кобе Гакуін (Японія), президент Асоціації україністів Японії, голова Комітету підтримки України з питань втілення ідеї "креативної реконструкції" за моделлю префектури Хіого Йошихіко Окабе.

«Я дуже сподіваюся на вашу перемогу у війні та на розвиток нашої співпраці в майбутньому», - сказав Йошихіко Окабе.

Зокрема, у якості невідкладного заходу підтримки префектура Хіого працюватиме над сприянням в реалізації проекту «Навчання спеціалізованого персоналу з Івано-Франківської області в префектурі Хіого», починаючи зі сфер «Ментальна допомога» та "Протезування і реабілітація».

«Українсько-японські відносини є абсолютно історично логічні і закономірні. Так само як московщина анексувала Крим, так само після Другої світової війни вона анексувала північні японські острови. І коли ми говоримо, що рано чи пізно повернемо свої землі, то такі ж настрої є в японському суспільстві – повернути свої землі. Японія відчуває ті ж проблеми, що і ми, хоча це відбувається на іншому кінці планети. Коли інші держави з початку збройної агресії в 2014 році тільки говорили про допомогу, японський уряд вже тоді одним з перших почав надавати допомогу і надає її протягом всіх років російської агресії», - наголосив Олександр Сич.

За вагомий внесок у розвиток японсько-українських відносин Йошихіко Окабе вручив почесні грамоти Асоціації україністів Японії.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.