На Івано-Франківщині перевіряють укриття у школах

Напередодні нового навчального року правоохоронці долучилися до комісійних обстежень укриттів у навчальних закладах.

«Обстеження приміщень, які б можна було використовувати як укриття для учнів та працівників шкіл перевіряють співробітники ювенальної превенції, рятувальники, освітяни та представники органів місцевого самоврядування. Поліцейські обстежують укриття в обласному центрі і в районах. Першочергово перевіряють можливість безперешкодного доступу до захисних споруд цивільного захисту та готовність до використання укриттів за призначенням, їхню комплектацію всім необхідним, стан системи вентиляції, облаштування медичних постів, тощо», - повідомили у поліції.

Окрім того, співробітники поліції проводять з відповідальними особами за обслуговування та експлуатацію укриттів роз’яснювальні бесіди стосовно законодавчих норм, які регламентують функціонування захисних споруд цивільного захисту у період дії режиму воєнного стану.

«Щоб учні не втрачали якість освіти та могли повернутися до навчання у звичному форматі, важливо максимально підготувати об’єкти укриттів у навчальних закладах з метою організації безпечного навчального процесу", – зазначають ювенальні поліцейські.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.