Шахраїв ошукали двох прикарпаток на 28 тисяч гривень

Фото ілюстративне

Шахраї під приводом співробітників фінансових установ видурюють конфіденційну інформацію та отримують доступ до електронних гаманців. Саме в таку пастку потрапили двоє мешканців Івано-Франківщини та втратили майже 28 тисяч гривень.

В першому випадку, аферисти зателефонували до калушанки. В розмові, пройдисвіти переконали жінку, що її картку заблоковано, а для розблокування потрібно зробили ряд операції. Заявниця виконала всі умови шахраїв, опісля з рахунків було списано близько 13 тисяч гривень.

В наступному випадку, мешканка Калуської ТГ сама перерахувала на рахунок псевдобанкірів майже 15 000 гривень. Аферисти ввели потерпілу в оману, що нібито з рахунку намагаються зняти гроші, тому щоб зберегти кошти, їх необхідно перерахувати на карту, яку вказали шахраї.

Правоохоронці вкотре наголошують громадянам:

  • ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим, а особливо, коли співрозмовник представляється співробітником банку;
  • ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS;
  • не варто робити будь-які операції з карткою телефоном, краще особисто звернутись у банк, або ж зателефонувати на «гарячу лінію».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.