МОЗ призначило виконувача обов’язків ректора ІФНМУ

З 31 липня в Івано-Франківському національному медичному університеті нове керівництво. Багаторічний очільник ІФНМУ Микола Рожко передає повноваження своєму наступнику - Миколі Островському. Про це повідомили в ІФНМУ.

Міністерство охорони здоров’я України видало наказ про покладання обов’язків ректора ІФНМУ на Островського Миколу Миколайовича, завідувача кафедри фтизіатрії і пульмонології з курсом професійних хвороб Івано-Франківського національного медичного університету.

«Шановне товариство! Так склалася доля, що мені випала честь прийняти естафету керівництва нашою Alma mater. Для мене - це велика довіра від керівництва МОЗ і нашої держави, але й ще більша відповідальність. Івано-Франківський національний медичний університет - це вже є перлина в короні вишів України, цінність для рідного міста, Прикарпаття, України; колектив інтелектуалів та високоосвічених особистостей! Чи досягнув колектив університету вершин? І так, і ні. Досконалості немає меж! З кожним новим світанком умови сьогодення генерують і будуть генерувати нові виклики і нові ідеї, нові можливості і нові шляхи їхньої реалізації. І чи не в цьому вічність буття і краса людського розуму? Кожен працівник університету був, є і буде його співтворцем і членом команди, яка виважено і віддано працюватиме на благо всіх нас і закладу! Головним своїм завданням бачу досягнення гармонії, поваги в колективі, невпинний розвиток і прогрес закладу і ваші усміхнені обличчя, з яких зникне тривога і напруга. Гарантую забезпечення демократичної процедури обрання наступного лідера університету», - зазначив М.Островський.

Довідково:

Островський Микола Миколайович (24 квітня 1973, Івано-Франківськ) — пульмонолог, доктор медичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри фтизіатрії і пульмонології з курсом професійних хвороб Івано-Франківського національного медичного університету.

У 1996 році закінчив медичний факультет Івано-Франківської державної медичної академії.

Після завершення аспірантури працював асистентом кафедри госпітальної терапії №2. Із 1997 по 2001 роки забезпечував підготовку студентів у напрямку «Воєнно-польова терапія» на базі військового госпіталю. З 2001 по 2006 рік завідував курсом професійних хвороб, у 2002 році присвоєне вчене звання доцента кафедри госпітальної терапії №2, а у 2006 році – професора. З березня 2006 року – завідувач кафедри госпітальної терапії №2 (внутрішньої медицини №3 з курсом професійних хвороб, а з серпня 2012 року – кафедри фтизіатрії і пульмонології з курсом професійних хвороб) Івано-Франківського національного медичного університету. Із 2002 року по 2008 рік – був заступником декана медичного факультету. З 2008 по 2017 рік Вчений секретар університету, з січня 2017 заступник Голови Вченої ради ІФНМУ.

На даний час Островський М.М. є членом Європейського респіраторного товариства, членом Президії асоціації фтизіатрів і пульмонологів України, дійсним членом Міжнародної громадської академії авторів наукових відкриттів та винаходів, членом редакційних колегій та рад провідних фахових видань присвячених патології органів дихання: «Український пульмонологічний журнал», «Туберкульоз, легеневі хвороби, ВІЛ-інфекція», «Архів клінічної медицини».

Автор понад 850 наукових праць.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.