В Івано-Франківську відбулись заходи до Дня Української Державності

28 липня в Україні відзначають День Української Державності. З цієї нагоди в обласному центрі Прикарпаття поблизу міської ратуші відбувся екуменічний молебень, який очолив Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської облради.

Опісля в обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулися урочистості. Із Днем Української Державності прикарпатців привітав перший заступник голови обласної ради Василь Гладій.

«Багато українців та багато людей у світі вважали, що початок державності України - 1991 рік. Насправді, ми добре знаємо, що це не так: у 1991 році відбулося відновлення незалежності України. Ми є однією з найдревніших держав в Європі, яка має тисячолітню історію. Маємо розуміти, що задля того, аби нас поважали, ми маємо поважати самі себе, знати про себе і розказувати всьому світу. І найважливіше: якщо ми хочемо бути вільними, самостійними, незалежними і мати Українську Державу, ми маємо бути готові в будь-який момент захистити себе. Наше завдання сьогодні - зберегти українську державність: ту, за яку боролися багато поколінь українців»,- наголосив Василь Гладій.

З нагоди державного свята Василь Гладій спільно з заступником голови ОВА Вадимом Созоником вручили державні та обласні нагороди прикарпатцям.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.