У прокуратурі кажуть, що шукають та арештовують активи росіян

Керівник Івано-Франківської обласної прокуратури Роман Хима провів оперативну нараду щодо підсумків роботи органів прокуратури у першому півріччі 2023 року.

У нараді взяли участь заступник керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів обласної прокуратури, окружних прокуратур та їх заступники.

Відкриваючи засідання наради, Роман Хима зазначив, що на сьогодні найважливішим завданням для прокуратур усіх рівнів є забезпечення належної фіксації та розслідування злочинів, пов’язаних зі збройною агресією російської федерації проти України, у тому числі проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

«Впродовж першого півріччя цього року прокурори здійснювали процесуальне керівництво у майже тисячі кримінальних проваджень, пов’язаних з повномасштабним вторгненням країни-агресора. До кримінальної відповідальності притягнуто близько півсотні осіб, підозрюваних у цих злочинах, до суду скеровано 80 обвинувальних актів, майже половина з яких судами вже розглянуто», - повідомив керівник обласної прокуратури.

В одному із кримінальних проваджень цієї категорії накладено арешт на майно підозрюваної на майже 16 млрд грн.

Водночас проводиться активна робота щодо розшуку та арешту незаконних активів російської федерації. Вже накладено арешт на корпоративні права на понад 152 млн грн та на 75 об’єктів майна. За рішеннями судів більшу частину арештованого майна передано в управління АРМА.

Керівник прокуратури також відзначив позитивну динаміку щодо зниження рівня злочинності на Прикарпатті, який залишається одним з найнижчих в державі. Майже наполовину знизилось число умисних вбивств, умисних тяжких тілесних ушкоджень та викрадень майна.

Поряд з цим посилено протидію кримінальним правопорушенням у сфері корупції, економіки, охорони довкілля, обігу наркотичних та психотропних речовин.

Притягнуто до відповідальності учасників 8 злочинних угруповань, у тому числі за вчинення корупційних кримінальних правопорушень у сфері лісокористування та у нафтопереробній галузі.

За цей період також зросла ефективність представницької діяльності щодо захисту інтересів держави у бюджетній сфері, з питань державної і комунальної власності, у сфері охорони дитинства. У справах за позовами прокурорів виконано судових рішень на 631 млн грн.

За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням конкретних заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів обласної прокуратури на наступний період.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.