На ліквідацію наслідків липневих паводків на Івано-Франківщині потрібно 220 мільйонів гривень

В Івано-Франківську відбулось позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Сильні інтенсивні грозові дощі зі штормовим вітром, які мали місце 06-07 липня 2023 року на окремих територіях Івано-Франківського, Коломийського, Косівського, Калуського районів, призвели до різкого підйому рівнів води в потічках і гірських ріках басейну Прута та Дністра, внаслідок чого було завдано значних матеріальних збитків об’єктам дорожнього, водного, комунального господарств та населенню області.

«Паводковими водами пошкоджено 120 км автомобільних доріг з гравійно-щебневим покриттям та 7 км асфальтованих, зруйновано 145 метрів погонних дамб, зруйновано 3 автомобільні мости та пошкоджено 15, зруйновано 7 та пошкоджено 10 пішохідних переходів, пошкоджено 825 м берегоукріплень, розмито 1,9 км берегів річок, підтоплено 948 домогосподарств та 294 житлових будинків Під час стихії загинув 1 мешканець області. Всього від стихії постраждало понад 150 об’єктів, а для їх відновлення орієнтовно необхідно 220,8 млн. гривень», - йдеться у протоколі засідання.

Після узагальнення інформації її подадуть до Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України і Державній службі України з надзвичайних ситуацій на розгляд і прийняття рішення про виділення коштів із резервного фонду Державного бюджету та визначення рівня надзвичайної ситуації.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.