В Івано-Франківську відбулись заходи до Дня медика

В обласній філармонії імені Іри Маланюк відбулися урочисті заходи з нагоди Дня медичного працівника. Про це повідомили в пресслужбі Івано-Франківської обларди.

Від імені обласної ради з професійним святом прикарпатців привітав перший заступник голови облради Василь Гладій.

«Висловлюю слова шани і поваги всім нашим українським Героям, які на воєнному фронті, в боротьбі з російським агресором захищають нашу волю, свободу, незалежність, територіальну цілісність. Завдяки їм ми маємо можливість тут, у тилу, працювати. Символічно, що ваше професійне свято, сьогодні, напередодні великого державного свята - Дня української державності. Українська державність має тисячолітню історію. Так само і ваша професія, професія лікаря, медика – є найшанованішою. Воістину це є всенародне свято – День медичного працівника. Найбільший Божий дар в людському житті - це саме життя, а найбільше багатство – це здоров’я. Я щиро бажаю всім вам бути здоровими, бажаю вам професійних летів. Сьогодні ми не можемо не згадати про ваших колег, які на фронті: вони своїм життям і здоров’ям допомагають нашим українським воїнам, вони наближають нашу перемогу»,- сказав Василь Гладій.

З нагоди професійного свята Василь Гладій спільно з головою ОВА Світланою Онищук вручили державні та обласної нагороди прикарпатським медикам.

Додамо, що згідно з указом президента України від 13 червня 2023 року, День медичного працівника в Україні тепер відзначатимуть щороку 27 липня.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.