У Калуші передбачили 30 млн. гривень на підтримку ЗСУ та соцзахист сімей військових

Для допомоги військовослужбовцям та соціального захисту їх сімей на 2023 рік у бюджеті Калуської громади передбачено понад 30 млн гривень. Про це повідомив міський голова Калуша Андрій Найда.

Підтримка військовослужбовців та їх родин у Калуській громаді здійснюється комплексно: від матеріально-технічного забезпечення нашого калуського підрозділу батальйону ТрО - до допомоги сім’ям учасників бойових дій, лікування, надання пільг з оплати житлово-комунальних послуг тощо.

За Програмою проведення заходів територіальної оборони щодо формування підрозділу та штабу району територіальної оборони на потреби ТрО на поточний рік передбачено 6 633 800 грн.

За зверненнями командира військової частини станом на 25 липня придбано необхідні матеріально-технічні засоби на суму 3 447 100 гривень, зокрема: прально-сушильний комплекс, генератори, старлінки, квадрокоптери з тепловізорами, комп’ютерна техніка, шини, акумулятори, зарядні станції, тактичні ліхтарі, пальне, маршрутизатори, комплект зварювальної апаратури, здійснювався ремонт автівок та ін.

Окремо проводяться видатки з Програми соціального захисту населення. Виплачуються:

  • одноразові грошові допомоги сім’ям загиблих, померлих Захисників, зниклих безвісти. Всього вже надано допомоги на суму 2 750 000 грн;
  • на спорудження надгробків на могилах полеглих Захисників надано допомогу сім’ям у сумі 1 000 000 грн;
  • на лікування поранених спрямовано 936 000 грн;
  • учасникам АТО/ООС – 45 000 грн;
  • щомісячно виплачується допомога сім’ям загиблих (зниклих безвісти) Захисників. Вже виділено 539 100 грн;
  • надано пільги з оплати житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку на суму 486 5000 грн.

Здійснюється пільгове медикаментозне забезпечення, безоплатне проведення обстежень на МРТ, стаціонарне лікування військовослужбовців. За І півріччя сума допомоги складає 977 600 грн.

Профінансовано оздоровлення та відпочинок дітей військовослужбовців, безоплатне відвідування басейну «Посейдон», 50-відсоткова знижка плати за навчання у Калуській музичній школі на суму 549 900 грн.

Діти учасників бойових дій безоплатно харчуються у садочках та школах. За І півріччя 2023 року витрати склали 946 600 грн.

Профінансовано організацію соціально-реабілітаційних заходів, які проводять працівники центру соціальних служб на суму 3 200 грн.

Надається фінансова допомога на покращення матеріально-технічного стану патрульній роті Національної гвардії України та військовій частині, Калуським відділам СБУ, поліції, ДСНС та Калуському РТЦК та СП.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.