У франківській поліклініці відкрили кабінет з комп’ютерним томографом

В Івано-Франківську відкрили єдиний в місті кабінет з комп’ютерним томографом в поліклініці.

Досі такий вид діагностики був доступний в стаціонарах та в приватних закладах. А тепер міська поліклініка №2 має новий комп’ютерний томограф. Скористатись ним зможуть безкоштовно пацієнти, які мають електронне скерування, чи є учасниками бойових дій.

«Ми хотіли прирівнятись, або й навіть, переплюнути приватні заклади. Тому що ми можемо надавати різні послуги і робити це якісно. За електронними скеруваннями і для учасників бойових дій це буде безкоштовно. Ми хочемо, щоб послуги медичної допомоги були доступними для людей. Ми хочемо, щоб людина, коли приходить в поліклінічний заклад могла пройти максимально можливі обстеження», - відзначає Ольга Савчук, директор Центру первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги.

Цей комп’ютерний томограф - один з видів рентгенодіагностики. Є певні категорії пацієнтів, які потребують таких обстежень. Зокрема, люди з онкологією, які кожні пів року мають проходити діагностику. Окремо – кістково-суглобова система. Також травми суглобів, де звичайний рентген не справиться. Тож є величезна ланка обстежень, яка без комп’ютерного томографа не закривається. Поки цей апарат працюватиме в тестовому режимі. А вже згодом на сторінці закладу в мережі оприлюднять інформацію, як потрапити на огляд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.