В Івано-Франківську відбулись навчання рятувальників

У період з 23 по 25 липня в Івано-Франківську відбулися спеціальні навчання з проведення аварійно-рятувальних робіт на транспортних засобах під час ДТП.

Дані навчання проходили у відповідності до меморандуму, укладеному між Івано-Франківською областю та урядом провінції Альберта, Канада, а також з метою практичного наповнення меморандуму, укладеного між ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області та канадською некомерційною організацією « Firefighter Aid Ukraine ». Співорганізатором даних навчань виступило ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.

Дані навчання поєднали теоретичні знання з практичним відпрацюванням різних локацій, пов’язаних з найскладнішими дорожньо-транспортними пригодами. Участь у навчаннях взяли 24 рятувальники з 5 областей України, а саме: Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської, Чернівецької та Львівської. Інструкторський склад делегації складався з працівників пожежного департаменту канадського міста Калгарі.

Учасників навчали ліквідовувати наслідки аварій, працювати із сучасним спецобладнанням та рятувати травмованих на різних навчальних локаціях.

«Щороку на дорогах України гине понад три тисячі людей, а щодоби травмується більше дев’яносто, тому дуже важливо ефективно та швидко реагувати на ліквідацію наслідків дорожньо-транспортних пригод. Я щиро дякую представникам канадської некомерційної організації «Firefighter Aid Ukraine» за проведення даних навчань та постійну допомогу і підтримку рятувальникам Прикарпаття. Дані навчання є надзвичайно ефективними для українських рятувальників, адже це дає їм можливість навчитися застосовувати у своїй практичній діяльності нове аварійно-рятувальне обладнання та застосовувати найновіші методики рятування людей під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод з використанням передового закордонного досвіду» - зазначив начальник ГУ ДСНС України в області Володимир Чернецький та вручив інструкторам подяки Головного управління.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.