Пенсіонер, який вчиняв сексуальні дії щодо малолітньої, відбувся умовним терміном

Богородчанський районний суд виніс вирок щодо 69-річного пенсіонера, якого звинуватили у розбещенні малолітньої.

Протягом 2022-2023 років пенсіонер періодично зустрічався з малолітньою у своєму будинку та вчиняв розпусні дії щодо неї.

«Користуючись відсутністю поблизу батьків та інших дорослих осіб, які могли б перешкодити вчиненню злочину, достовірно розуміючи те, що дівчинка є малолітньою, з метою задоволення власної статевої пристрасті, вчинив фізичні розпусні дії щодо останньої, здійснюючи дотики своїми руками до грудей та статевих органів малолітньої. В свою чергу, малолітня на момент вчинення злочинного діяння не розуміла характеру та значення вчинення щодо неї дій сексуального характеру в силу свого малолітнього віку, малого життєвого та сексуального досвіду, інформативності щодо статей, а отже не могла надати усвідомленого опору діям обвинуваченого», - йдеться у вироку суду.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчинені інкримінованованого йому кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 156 КК України визнав повністю. Дав показання, що вже 48 років проживає у будинку. Напроти них по сусідству проживає матір дівчинки разом із своїми батьками та малолітньою дочкою. З цією сім'єю у нього були добрі відносини. Інколи він брав у них тонометр, так як страждає на гіпертонію. Тонометр за дорученням матері приносила йому додому малолітня. Також інколи на прохання матері він продавав останній алкогольні напої домашнього виробництва (самогон). За напоями, як правило також приходила за дорученням матері малолітня.

Точну дату не пам'ятає, але не виключає, що десь на початку червня 2022 року малолітня прийшла до його будинку, щоб придбати спиртні напої за дорученням матері. Коли вони перебували у будинку та були відсутні сторонні особи він вчинив розпусні дії щодо малолітньої, а саме став здійснювати дотики своїми руками до грудей та статевих органів малолітньої. Після чого попросив її нікому не розповідати те що сталось.

Матір дівчинки повідомила, що 7 квітня 2023 року вона попросила дочку сходити до сусіда за спиртними напоями. Коли дочка повернулась, то вона побачила, що дитина якась пригнічена. Вона стала питати, що сталось і дочка розповіла, що обвинувачений вчинив, щодо неї розпусні дії. Після чого вона звернулась до поліції із відповідною заявою. Приблизно через місяць після цього вона спілкувалась із сусідом за його ініціативою. Останній просив вибачення. Претензій до обвинуваченого не має. На цей час у дитини стан нормальний, про те що сталось вона не згадує, однак уникає спілкування з обвинуваченим. В тому що відбулось в деякій мірі відчуває і свою провину, просила суд обвинуваченого суворо не карати, призначити покарання не пов'язане з позбавленням волі.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 156 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 (п'ять) років. На підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням, якщо він протягом 3 (трьох) років іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов'язки.

Вирок, якщо інше не передбачено КПК України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.