Франківка допомогла поліції затримати серійного грабіжника

Днями на лінію «102» звернулась 22-річна мешканка Івано-Франківська та повідомила, що у квартиру її родички проникла невідома особа.

«Зловмисник, побачивши дівчину у дверях, штовхнув її, вибіг з квартири та почав втікати. Однак заявниця не розгубилася, а одразу викликала поліцію та побігла за чоловіком. Утім його так і не наздогнала.За декілька хвилин на місце події прибули співробітники карного розшуку та слідчо-оперативна група Івано-Франківського РУП. Дівчина детально описала фігуранта, а відтак правоохоронці його оперативно затримали неподалік місця злочину. Поліцейські встановили, що 45-річний чоловік, мешканець Івано-Франківська, проник у квартиру, шляхом підбору ключа, а з помешкання виніс ювелірні вироби», - повідомили у поліції.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника, правоохоронці вилучили численні речові докази, які вказують на його причетність до інших квартирних крадіжок.

Фігурант неодноразово судимий за майнові злочини.

Зловмисника затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу.

За фактом грабежу, вчиненого в умовах воєнного стану, слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 186 Кримінального кодексу України. Суд уже обрав запобіжний захід - тримання під вартою.

Начальник ГУНП в Івано-Франківській області, полковник поліції Сергій Безпалько відзначив сміливу іванофранківчанку, їй вручив спеціальну подяку та цінний подарунок.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.