Івано-Франківщині загрожує епідемія кору

В Івано-Франківській ОДА відбулось позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, де розглянули питання «Про заходи щодо стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій в області (Р. Савчук)».

За результатами доповіді та з метою стабілізації епідемічної ситуації з керованих інфекцій в області комісія вирішила:

1. Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації (В. Дзьомбак) та керівникам закладів охорони здоров’я області:

1.1. Забезпечити обов’язкове проведення профілактичних щеплень, зокрема тим особам, що своєчасно не пройшли планову вакцинацію проти кору, дифтерії та поліомієліту, та створення умов для відновлення надання медичних послуг з імунізації населення.

1.2. Посилити роботу щодо активного охоплення щепленнями населення, особливо дітей до 1 року, відповідно до Календаря щеплень.

2. Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації (В. Дзьомбак), ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» (Р. Савчук):

2.1. Забезпечити виконання Плану проведення «наздоганяючої» (catch-up) кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи серед дітей Івано-Франківської області.

Термін: у визначені Планом строки

2.2. Управлінню інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Івано-Франківської облдержадміністрації (І. Лакіза), департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністрації (В. Дзьомбак), ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» (Р. Савчук) та управлінню культури, національностей і релігій Івано-Франківської облдержадміністрації (Т. Лапка) забезпечити інформування та роз’яснювальну роботу серед населення щодо небезпеки переривання імунізації та її переваг у запобіганні важкого перебігу хвороб.

Термін: постійно

3. Контроль за виконанням рішення комісії з цього питання покласти на ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» (Р. Савчук) та управління культури, національностей і релігій Івано-Франківської облдержадміністрації (Т. Лапка) доручивши відповідно до компетенції подати голові комісії інформацію до 15 листопада 2023 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.