На Івано-Франківщині виявили 66 іноземців з неврегульованим статусом

На території Івано-Франківської області за півроку виявлено 66 іноземців з неврегульованим статусом. Про це повідомили в Міграційній службі Івано-Франківської області.

«Йдеться про тих іноземців, які свого часу легально в’їхали в Україну, але своєчасно не виїхали і втратили будь-які законні підстави для перебування на території нашої країни. Раніше осіб цієї категорії називали нелегальними мігрантами. Попри ситуацію на кордонах у період воєнного часу працівники міграційної служби намагаються максимально використати засоби компетенції і можливості правового поля для того, щоби правопорушники покинули Україну. Таким чином вже 26 іноземців з неврегульованим статусом примусово повернуті або примусово видворені до країни походження чи у треті країни», - йдеться у повідомленні.

Щодо 13 осіб, які порушили законодавство про правовий статус іноземців, прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну на строк 3 роки або до 5 років.

«Як і раніше, міграційна служба Прикарпаття сподівається на сприяння та інформацію від небайдужих громадян стосовно того чи іншого іноземного громадянина з підозрілою поведінкою чи сумнівним заняттям. Кожна отримана інформація є і буде предметом неупередженої перевірки. Для цього відкритий канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в Івано-Франківській області (0342) 53-44-55 і (0342) 55-31-12, а також Facebook Messenger офіційної сторінки УДМС в області», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.