В Івано-Франківську заочно засудили ще трьох депутатів держдуми

Івано-Франківський міський суд виніс вироки трьом депутатам російської думи, які вчинили за попередньою змовою групою осіб умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Йдеться, про Оксану Дмітрієву, Михайла Дєлягіна, Сергія Гаврилова.

Згадані депутати голосували за визнання днр-лнр, що стало приводом для вторгнення на територію України.

«Зазначені рішення Державної думи Федеральних зборів РФ були частиною злочинного плану, так як сам факт їх існування використовувався при створенні приводів для ескалації воєнного конфлікту і був спробою виправдання агресії перед громадянами Російської Федерації та світовою спільнотою. Дії РФ призвели до тяжких наслідків у вигляді загибелі людей, у тому числі дітей, отримання ними тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості та заподіяння матеріальних збитків у вигляді знищення будівель, майна та інфраструктури», - йдеться у вироках суду.

Судові розгляди проводили без присутності обвинувачених.

Суд визнав обвинувачених винуватими у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.110 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк п`ятнадцять років з конфіскацією всього належного їм майна.

Строк відбуття покарання обвинуваченим рахуватимуть з моменту його фактичного затримання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.