Створять туристичний маршрут «Шляхами Наталії Кобринської в місті Болехові»

Болехівська міська рада перемогла у конкурсному відборі проектів Українського культурного фонду з проектом «Створення культурно-туристичного маршруту «Шляхами Наталії Кобринської в місті Болехові». Про це повідомили в Болехівській міській раді.

Наталія Кобринська була однією з визначних постатей, яка проживала на території Болехівської територіальної громади. Це була талановита письменниця, перекладач, видавець, для неї «болехівська земля» стала малою Батьківщиною, на якій вона проживала понад 30 років та прославила своєю творчістю й громадською діяльністю. Тут вона творила, переживала невдачі, вдивлялася в майбутнє України. Культурним взаєминам письменниці провінційного Болехова може позаздрити не один столичний літератор. У хаті Наталії Іванівни днями, тижнями гостювала Ольга Кобилянська і Євгенія Ярошинська, Іван Франко з родиною, Михайло Павлик.

«Культурно-туристичний маршрут «Шляхами Наталії Кобринської в Болехові» сприятиме популяризації історико-культурної спадщини Болехівської територіальної громади, підвищенню її туристичного іміджу та культурно-туристичної привабливості. В межах проекту буде створено культурно – туристичний маршрут із встановленими інформаційними стендами на кожній локації, веб-сторінку маршруту, буде розроблено мапу маршруту, буклети та сувенірну продукцію, які даватимуть поглиблені знання про життя Наталії Кобринської на території міста Болехова», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.