За півроку прикарпатці сплатили 5,5 млрд. гривень податків

За шість місяців року платники податків Прикарпаття сплатити 5,5 мільярдів гривень обов’язкових податкових платежів до місцевого бюджету. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Варто зазначити, що 60 відсотків від усіх податкових надходжень належить податку з доходів фізичних осіб. Впродовж півріччя прикарпатці сплатити 3,9 мільярда гривень ПДФО, що перевищило минулорічний показник на 805,3 мільйонів гривень.

Значна сума, 555,2 мільйони гривень, поступила до бюджету й від сплати майнових податків, що більше на 195,5 мільйонів гривень, ніж торік. Нагадаємо, до цієї категорії зобов’язань належать: податок на нерухомість, відмінну від земельної ділянки, земельний податок й орендна плата за землю, а також транспортний податок.

Значним бюджетоформуючим податком місцевого бюджету є також і єдиний податок, який сплачують суб’єкти малого підприємництва. За шість місяців року надходження за ним склали 552,5 мільйони гривень, що більше минулорічного показника на 25,5 тисяч гривень.

На 223 мільйони гривень поповнився місцевий бюджет й за рахунок сплати рентних платежів за користування надрами, водними та лісовими ресурсами краю.

Надходження з екологічного податку за пів року склали 111 мільйонів гривень, у порівняні з минулим роком вони зросли майже на 3 мільйони гривень.

Також збільшили дохідну частину місцевого бюджету й надходження від сплати акцизного – (79,5 мільйонів гривень), туристичного – (8,8 мільйонів гривень) зборів, а також від сплати за надання адміністративних послуг та ін.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.