В Івано-Франківську засудили ще двох депутатів російської думи

Івано-Франківський міський суд виніс заочні вироки двом депутатам російської держдуми за умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Йдеться про депутатів Рената Сулейманова та Миколу Васільєва.

Згадані депутати голосували за визнання так званих днр-лнр, після чого почалося вторгнення.

Читайте також: В Івано-Франківську заочно засудили ще чотирьох депутатів російської думи

«Зазначені рішення Державної думи Федеральних Зборів РФ були частиною злочинного плану, так як сам факт їх існування використовувався при створенні приводів для ескалації воєнного конфлікту і був спробою виправдання агресії перед громадянами Російської Федерації та світовою спільнотою. Дії РФ призвели до тяжких наслідків у вигляді загибелі людей, у тому числі дітей, отримання ними тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості та заподіяння матеріальних збитків у вигляді знищення будівель, майна та інфраструктури», - йдеться у вироках суду.

Обох обвинувачених визнали винуватими та призначили їм покарання - позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

Строк відбування покарання обвинувачених обчислюватимуть з моменту його фактичного затримання для відбуття покарання за даним вироком.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.