В Івано-Франківську заочно засудили ще чотирьох депутатів російської думи

Івано-Франківський міський суд виніс заочні вироки чотирьом депутатам російської думи, які вчинили умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків.

Зокрема, йдеться про Миколу Арефєва, Ольгу Алімову, Михайла Берулаву, Анжеліку Глазкову.

Засуджені голосували про визнання так званих днр-лнр, що стало приводом для вторгнення з метою зміни меж території та державного кордону України.

«Зазначені рішення Державної думи Федеральних зборів РФ були частиною злочинного плану, так як сам факт їх існування використовувався при створенні приводів для ескалації воєнного конфлікту і був спробою виправдання агресії перед громадянами Російської Федерації та світовою спільнотою. Дії РФ призвели до тяжких наслідків у вигляді загибелі людей, у тому числі дітей, отримання ними тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості та заподіяння матеріальних збитків у вигляді знищення будівель, майна та інфраструктури», - йдеться у вироках суду.

В усіх випадках суд визнав обвинувачених винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.110 ч.3 КК України, та призначив покарання у виді 15 (п'ятнадцяти) років позбавлення волі з конфіскацією всього належного їм майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.