СБУ заочно повідомила про підозру артилеристу, який обстрілював Авдіївку

СБУ ідентифікувала особу ще одного артилериста т.зв. «днр» та оголосила йому підозру.

«Зібрані СБУ докази свідчать, що у складі 110-ї окремої мотострілецької бригади військ рф бойовик дислокувався в районі населеного пункту Яковлівка Донецького району, звідки вів артилерійські обстріли Авдіївки. Слідчі СБУ встановили, що 24-річний мешканець Донецька вступив на службу до 100-ї окремої мотострілецької бригади «днр» у 2019 році. Він отримав посаду старшого навідника 3 батареї гаубичного самохідно- артилерійського дивізіону та військове звання «єфрейтор». Після приєднання незаконних збройних формувань т.зв. «днр» до складу збройних сил рф у січні 2023 року номер бригади, де служить фігурант, змінили на 110-й», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

На даний час бойовик продовжує воювати проти Сил оборони України на посаді командира артилерійської установки САУ «Гвоздика» у званні молодшого сержанта.

Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу. Покарання за ці злочини – позбавлення волі на строк від 15 років до довічного.

Розслідування проводить СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.