На Івано-Франківщині планують розбудовувати «демократичні школи»

Про розвиток освіти на Прикарпатті в умовах війни говорили 29 червня на масштабному форумі, участь у якому взяв міністр освіти та науки України Оксен Лісовий.

У рамках освітнього заходу презентували Стратегію розвитку освіти в Івано-Франківській області на 2023-2027 роки та план її реалізації.

«На цьому шляху ми плануємо тісно співпрацювати зі швейцарськими партнерами. Йдеться про впровадження швейцарсько-українського проєкту DECIDE - «Децентралізація для розвитку демократичної освіти». Він спрямований на підтримку реформ в освіті та процесів децентралізації для розвитку ефективної системи управління цією сферою. Зокрема, проєкт зорієнтований на розбудову демократичних шкіл, які стануть своєрідними освітніми центрами у своїх громадах. Проєкт впроваджується за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства розвитку громад та територій України. DECIDE безпосередньо працюватиме у 16 громадах Івано-Франківщини, Луганщини, Полтавщини та Одещини. У нашій області це Білоберізька, Галицька, Ворохтянська і Дубовецька територіальні громади», - повідомила голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Попри складні часи, Прикарпаття отримало субвенції на облаштування укриттів у навчальних закладах та закупівлю шкільних автобусів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.