Прикарпатець, який крав з магазинів віскі та шоколад, отримав більше 5 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок прикарпатцю, який скоїв щонайменше 20 крадіжок продуктів харчування з магазинів у м.Івано-Франківську.

Зазначимо, що на момент оголошення вироку обвинувачений вже мав дві судимості за крадіжки, а також одну за незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Згідно з текстом вироку, першу крадіжку скоїв 11 лютого 2023 року. З магазину виніс пляшку віскі. У період до 19 березня 2023 року обвинувачений скоїв 20 крадіжок з магазинів у м.Івано-Франківську. Переважно його цікавив алкоголь, кава, шоколадні вироби, а також косметичні засоби. Рідше брав ковбасу та сир, а також пакети мобільних операторів. У більшості випадків вартість вкраденого з одного магазина не перевищувала 1000 гривень.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю та беззастережно, підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини. Суду пояснив, що із магазинів викрадав здебільшого продукти харчування та речі особистої гігієни, оскільки не мав змоги придбати. Деякі речі викрадав у більшому обсязі, щоб в подальшому продати чи обміняти на інші речі, необхідні для прожиття. До вчиненого обвинувачений ставиться критично, щиро кається, та просить суд його суворо не карати, запевняючи суд, що такого більше не повториться. Просить врахувати його стан здоров’я, а саме те що в нього Гепатит В+С, а також невиліковний діагноз В-20 (ВІЛ - Ред). Запевняє суд, що по мірі можливості буде відшкодовувати шкоду потерпілим.

Суд вважає, що вина обвинуваченого у вчиненні інкримінованого йому кримінального правопорушення знайшла своє підтвердження та кваліфікує його дії за ч.4 ст.185 КК України як таємне викрадення чужого майна (крадіжку), вчинене в умовах воєнного стану.

Обставиною, яка пом’якшує покарання, згідно зі ст. 66 КК України, суд визнає щире каяття, та часткове відшкодування завданої шкоди шляхом повернення викраденого майна.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України та призначив покарання, у вигляді 5 (п’яти) років позбавлення волі.

На підставі ч.4 ст.70 КК України частково приєднати невідбуту частину покарання призначеного вироком Тисменицького районного суду визначив йому остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк п’ять років один місяць.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення, шляхом подачі апеляційної скарги через Івано-Франківський міський суд.

Автор - Василь Мороз

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.