Засудили агітатора, який закликав «скидати владу нацистів»

За матеріалами СБУ 7 років ув’язнення отримав агітатор, який поширював заклики переходити на бік рф та «скидати владу нацистів».

«На основі доказів, зібраних СБУ, засуджено інтернет-пропагандиста з Покровська Донецької області. Він агітував за «руський мір», а також поширював заклики до українців переходити на бік агресора й «скидати» владу зі зброєю в руках. Співробітники СБУ в Івано-Франківській області затримали шанувальника росії на Донеччині наприкінці 2022 року. Відтоді він перебуває під вартою», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Суд підтвердив висновки СБУ про те, що ідеї та погляди, які пропагував фігурант, були покликані схилити людей до активних дій. Зокрема, їм пропонувалося долучатися до російського Телеграм-каналу з інструкціями про те, де взяти зброю.

Крім того, агітатор захоплювався вищим керівництвом рф та його ставлениками на окупованих територіях, героїзував російських вояків. Натомість українців називав «коричневою чумою».

Агітатора визнано винним за трьома статтями Кримінального кодексу:

  • ч. 2 ст. 109 – розповсюдження матеріалів із закликами до насильницького захоплення державної влади;
  • ч. 2 ст. 110 – розповсюдженні матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України;
  • ч. 3 ст. 436-2 – виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників.

Його засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.