У Кутській громаді встановили меморіальну дошку бійцю Євгену Данищуку

20 червня, у селі Розтоки Кутської селищної територіальної громади відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки загиблому воїну – добровольцю Данищуку Євгенові Михайловичу — захиснику, який поліг 20 червня 2022 року у районі н.п. Миколаївка Луганської області під час російсько-української війни.

Військову службу загиблий Герой проходив у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді «Едельвейс».

Дошку встановили на фасаді Розтоківського ліцею — рідної школи захисника.

Відкрили дошку пам’яті дружина, батьки і діти Героя.

Євген Данищук ціною власного життя виборював свободу та незалежність України у запеклих боях проти російських окупантів.

Загиблий Євген Михайлович уродженець села Розтоки Косівського району Івано-Франківської області. Навчався у Розтоківській ЗОШ І-ІІІ ст.

У Чернівецькому фінансово-юридичному інституті здобув базову вищу освіту за напрямом підготовки «Право» за кваліфікацією бакалавра права.

Працював у Філії – Косівське відділення Ощадбанку на посаді провідного спеціаліста. Два скликання поспіль працював на посаді Розтоківського сільського голови.

Після об’єднання сіл, зокрема села Розтоки, в Кутську територіальну громаду Євген Михайлович балотувався на посаду Кутського селищного голови.

Далі працював у Польщі. Після початку війни 24 лютого, повернувся до України, щоб гідно зі зброєю в руках, захищати наші кордони, нашу свободу, наш власний демократичний вибір.

«Відкриття меморіальної дошки – це увічнення пам’яті та щира подяка нашому відважному земляку, який зі зброєю в руках став на захист територіальної цілісності і суверенітету нашої держави, віддано боровся за незалежність та свободу України, мир та спокій на рідній землі. Без сина осиротіла мати, без батька – троє діточок, овдовіла дружина. Євгену Данищуку вічно залишиться 36…», - повідомили в Кутській селищній раді.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.