Підозрюваного у вбивстві та згвалтуванні неповнолітньої у Кутах триматимуть під вартою

20 червня, до Івано-Франківського міського суду, для визначення міри запобіжного заходу було доставлено раніше судимого мешканця Косівського району, якого обґрунтовано підозрюють у вчинені злочинів передбачених п. 2, п.10, ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство поєднане зі зґвалтуванням).

Читайте також: Убивця-гвалтівник з Кутів скоїв щонайменше п’ять нападів на жінок

«Під час судового засідання судом було встановлено, що 18 червня 2023 року, підозрюваний, після вживання алкогольних напоїв, заманив свою малолітню племінницю до чагарників у селищі Кути та там її зґвалтував після чого задушив. Після скоєного він із місця вчинення злочину утік. Того ж дня підозрюваний був затриманий працівниками правоохоронних органів», - повідомили в Івано-Франківському міському суді.

В судовому засіданні сторона обвинувачення просила суд застосувати щодо підозрюваного міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проти цього не заперечував ні потерпілий, а ні його захисник.

«Ознайомившись із матеріалами справи та дослідивши надані докази, Івано-Франківський міський суд постановив застосувати до підозрюваного 1988 року народження міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Враховуючи важкість злочину і той факт, що підозрюваний раніше вже був судимий, альтернативну міру запобіжного заходу у вигляді грошової застави, суд не визначав», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.