Франківські депутати вимагають запровадити мораторій на перевірки бізнесу

Івано-Франківська міська рада виступає категорично проти повернення перевірок і штрафів для малого і середнього бізнесу під час війни.

Текст звернення:

Урядовий законопроект №8401, прийнятий 29 травня з мінімальною перевагою лише в 2 голоси у І читанні, - це спроба повернути Україну на шлях вседозволеності перевіряючих органів, нової хвилі корупції і безправ’я підприємців.

Ми маємо захистити малий і середній бізнес, який створює робочі місця, дозволяючи українцям отримувати зарплату, а не соціальну допомогу від держави.

Ми вимагаємо продовжити мораторій на проведення перевірок для малого і середнього бізнесу – як мінімум, до кінця війни.

Ми вимагаємо від держави не застосовувати до приватних підприємців і малих підприємств штрафів за порушення використання реєстраторів розрахункових операцій – як мінімум, до кінця війни.

Ми не забули заяви Данила Гетманцева, який порівнював український бізнес із гускою, яку потрібно «общипувати». І судячи з даного законопроекту, виконавча влада і правляча більшість у Верховній Раді дотримуються схожих підходів до українського бізнесу.

Не потрібно заважати працювати 2 млн. українських підприємців, створювати робочі місця і сплачувати зарплати. Тільки це може гарантувати сплату податків і наповнення державного і місцевих бюджетів – але аж ніяк не здирництво і корупція перевіряючих органів.