У Бурштині облаштували притулок для переселенців

У колишній будівлі Бурштинського міжшкільного навчально-виробничого комбінату облаштували та відремонтували приміщення для проживання внутрішньо переміщених осіб.

Облаштуванням прихистку опікувалася Бурштинська міська рада, якій вдалося залучити допомогу від різних організацій.

«У результаті будівлю капітально відремонтували, застосувавши енергоощадливі технології. За кошти місцевого бюджету облаштували приміщення кухні та їдальні, з обласного бюджету та з допомогою Товариства Червоного Хреста вдалося замінити вікна та двері. Спільно з ГО «СТАН» замінено систему опалення. Будівельними матеріалами допомагав Благодійний фонд «Рокада». Також до створення цього прихистку долучилися і Фонд «Tеrre des hommes», а також Міжнародна організація з міграції (МОМ). Левову часку допомоги надала чеська гуманітарна організація «Людина в біді», яка профінансувала проведення ремонтів у кімнатах для проживання, в коридорах, закупила матраси, ліжка, меблі. Також придбано пральні машини, техніку для кухні, облаштовано санітарну кімнату», - повідомили в Бурштинській міській раді.

На сьогодні прихисток у відремонтованому приміщенні міжшкільного навчально-виробничого комбінату розрахований на 80 осіб.

Зараз у Бурштинській громаді проживає всього 1594 внутрішньо переміщених особи.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.