На війні загинув прикарпатець Андрій Бать

11 червня на Запорізькому напрямку загинув прикарпатець Андрій Бать з села Верхньої Липиці Рогатинсьої громади.

Андрій Іванович БАТЬ народився 28 травня 1993 року в селі Верхня Липиця на Рогатинщині. Змалку був дуже здібним, розумним, працьовитим хлопцем. Відмінно вчився в школі, дуже любив математику, мав багато друзів та був чудовим сином. Після уроків хлопчина спішив додому, бо там завжди була робота, потрібно допомогти. І з легкістю все виконував, адже допомагало чудове логічне мислення.

У 2009 році наш земляк закінчив Верхньолипицьку ЗОШ І-ІІІ ст. і вступив у фаховий коледж електронних приладів Івано-Франківського технічного університету нафти і газу, обравши спеціальність «Комп‘ютеризовані технології». У 2012-2013 роках пройшов підготовку в армії. Відтак доля закинула його на поліцейську службу. З вересня 2013-го виконував обов’язки інспектора патрульної служби.

У 2013 році наш земляк одружився, за рік у них з дружиною Юлею народилась чарівна донечка Діана. Здавалося б, є все потрібне для щастя трьох, стільки мрій та планів. Але, розпочата росією війна на Донбасі, ще у 2014-му внесла свої корективи у життя молодої сім’ї.

Свій шлях Воїна Андрій Бать почав ще у 2015 році, коли із місцевого відділення поліції вирушає захищати цілісність нашої держави. Весь цей час Юлія з немовлятком та батьки чекають свого Захисника вдома. І після нескінченних ночей з молитвою він нарешті повертається до родини.

2022-ий… Андрій Бать за кордоном. Побачивши новини 24-го лютого, вирушає в Україну, до своїх. Безмежна черга на кордоні, довга дорога додому. Короткі обійми з рідними й Андрій з наплічником спішить у місцевий військкомат.

Цілеспрямований, виважений, вольовий наш земляк серед кращих і в умовах війни. Звільняючи землю від окупанта на Запорізькому напрямку у складі 102 сталевої бригади, 75 батальйону, захисник отримав звання «Молодший сержант». А 13 березня цього року був нагороджений почесним нагрудним знаком «Золотий хрест» Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного.