Прикарпатець займався переправленням військовозобов’язаних чоловіків за кордон через Карпати

Канал незаконного перетину кордону оперативно заблокували прикарпатські поліцейські: організаторам оголошено про підозру.

«Поліцейські встановили, що злочинну діяльність організував 55 - річний мешканець с. Виноград, що в Коломийському районі, а його спільником був 38-річний мешканець Чернівецької області. За свої "послуги" вони отримували 4 тисячі доларів. Організатори перевозили військовозобов'язаних чоловіків до одного із населених пунктів у Верховинському районі. Звідки на автомобілі перетинали кордон високогір'ям Карпатам, поза прикордонними пунктами пропуску. При спробі перетину кордону з черговим "ухилянтом" поліцейські зупинили транспортний засіб, яким керував мешканець Чернівецької області. При огляді транспортних засобів зловмисників виявлено та вилучено свідоцтво про реєстрацію автомобіля, понад 6 тисяч доларів, мобільні телефони, банківські карти, навігатор», - повідомили у поліції.

Під час проведення обшуку в помешканні 55-річного організатора оборудки поліцейські виявили та вилучили також паспорт громадянина рф, який належить чоловіку та 11 предметів, схожих на набої до вогнепальної зброї.

Обом фігурантів затримали на місці в порядку статті 208 Кримінально процесуального кодексу України. Слідчі уже оголосили чоловікам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України)Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід - тримання під вартою.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.