«Івано-Франківськгаз Збут» повернув зайво сплачені кошти 61% споживачів

На початок червня 2023 року жителям Прикарпаття повернули 53,2 млн грн переплат та сум, що були помилково сплачені за природний газ після зміни постачальника. Про це повідомили в «Івано-Франківськгаз Збуті».

Кошти від «Івано-Франківськгаз Збуту» отримала вже 31 тисяча побутових споживачів.

Повернення зайво витрачених грошей продовжується, однак на оперативність виплат істотно впливає низка факторів.

«Ми розуміємо важливість якнайшвидшого повернення коштів у складний для всіх українців час. І робимо для цього все, що від нас залежить. Та, на жаль, є об’єктивні обставини, що гальмують виплати та ускладнюють комунікацію зі споживачами. Насамперед, йдеться про значне скорочення персоналу, до якого призвело переведення усіх наших побутових споживачів на постачальника «останньої надії» рік тому. З населенням тепер працюють лише 3 менеджери замість 30 до вимушеного скорочення. Двоє з них приймають відвідувачів, а один опрацьовує документи. Водночас пенсіонерам часто доводиться допомагати заповнювати заяви та перевіряти баланс, а бухгалтери повинні вручну вводити, окремо для кожної людини, IBAN-номери карткових рахунків, які складаються майже з 30 символів. Та незважаючи на це, наразі ми повернули 61% переплат для більш ніж 30 тисяч прикарпатців, а нових заяв вже надходить значно менше», - зауважують у ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут».

До того ж є чимало випадків, коли у заявах споживачів, що надіслані поштою, трапляються помилки, які потребують додаткових уточнень, телефонних консультацій та долучення відсутніх документів, а це призводить до збільшення витрат часу працівників компанії на їх обробку.

«Деколи жителі Прикарпаття продовжують звертатися до газівників навіть тоді, коли переплата вже виплачена, оскільки не отримали відповідних sms- або Viber-повідомлень від банків. Самостійно перевірити, чи кошти зараховані на картки, можна у мобільних застосунках та на сайтах банків або у їхніх відділеннях», - повідомили у компанії.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.