До Городенки надійшла партія арахісу з перевищенням афлотоксинів

На територію області (ТОВ «ЛАСОЩІ ЮКРЕЙН», м.Городенка) надійшла партія арахісу в шкарлупі в кількості 15 тонн, що експортувалась з Єгипту (експортер: ASM FOR CONSULTING AND EXPORT AGRICULTURAL PRODUCTS, Egypt).

Згідно інформаційного повідомлення, отриманого по системі швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) в продукції виявлено перевищення максимально допустимих рівнів афлотоксинів.

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснено заходи щодо недопущення небезпечного продукту до споживача:

  • - видано розпорядження про заборону здійснювати обіг небезпечного харчового продукту;
  • - зобов’язано власника вчинити дії щодо вилучення з обігу небезпечного харчового продукту та недопущення можливості його реалізації, споживання чи використання людиною за призначенням.
«На виконання розпорядження підприємство уклало договір із спеціалізованим підприємством на переробку неякісної та небезпечної продукції на паливні брикети. На виконання умов зазначеного договору партія арахісу в шкарлупі в кількості 15 тон з перевищеним вмістом афлотоксинів відправлена на переробку», - повідомили в Держпродспоживслужбі Івано-Франківської області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.