Держпродспоживслужба перевірила прикарпатські заклади оздоровлення дітей

В Івано-Франківській області розпочала свою роботу кампанія літнього оздоровлення та відпочинку дітей у відповідності до Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей». Про це повідомили в Держпродспоживслужбі Івано-Франківської області.

До державного реєстру майнових об’єктів дитячих закладів оздоровлення та відпочинку в Івано-Франківській області внесено 18 дитячих закладів, в яких наявні приміщення подвійного призначення, що використовуються як укриття при оголошенні сигналу «Повітряна тривога».

Станом на 08.06.2023 року в області вже оздоровлюються та відпочивають 1924 дітей у 10-ти стаціонарних дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

«З 04.05.2023р. по 19.05.2023р. спеціалістом управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-франківській області взято участь в складі робочої групи ОДА з метою здійснення моніторингу підготовки та своєчасності відкриття дитячих закладів оздоровлення та відпочинку в Івано-Франківській області. Комісійно обстежено 18 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку дітей. За результатами проведеного моніторингу керівникам закладів надані відповідні рекомендації. Всі обстежені заклади готові до прийому дітей», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснюються дієві заходи щодо безпечного відпочинку в інших закладах (туристично-відпочинкові комплекси, СПА готелі, «зелені садиби», релігійні та наметові табори та ін.). які надають послуги розміщення на харчування організованих груп дітей в гірських населених пунктах Прикарпаття. За результатами проведених моніторингових обстежень (відповідно до затвердженого переліку питань) інформуються керівники закладів, голови РДА, органи місцевого самоврядування з наданням конкретних пропозицій щодо попередження епідемічних ускладнень.

Станом на 08.06.2023 року проведено моніторингові обстеження 13 закладів відпочинку, в яких перебувають організовані групи дітей, проте не входять в державний реєстр дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. При моніторингових обстеженнях виявлено порушення у 3-х закладах (23%), в результаті яких надано рекомендації щодо їх усунення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.