Прикарпатка продавала в мережі неіснуючі «Айфони»

Злочинну діяльність прикарпатки, яка продавала в мережі неіснуючі смартфони, викрили працівники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно зі слідчими та оперативниками поліції Надвірнянщини.

«В ході досудового розслідування встановлено, що 20-річна мешканка області, в соціальній мережі створила облікові записи під виглядом сторінок онлайн-магазинів із продажу мобільних телефонів. Фігурантка запевняла потерпілих, що товар у наявності та його можливо придбати. Заявники переказували передоплату за телефони, однак їх не отримували. Аферистка ошукала 10 громадян з різних областей України, на суму близько 150 000 гривень», - повідомили у поліції.

У ході обшуку в помешканні жінки, поліцейські вилучили речові докази її злочинної діяльності: мобільні телефони, сім-карти, банківські платіжні карти, чорнові записи тощо.

Фігурантці слідчі повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1,2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.