Помер прикарпатський журналіст Мирослав Кіндрачук

На 83-му році життя відійшов у вічність ветеран прикарпатської журналістики Мирослав Ілліч КІНДРАЧУК – член Національної спілки журналістів України з 1964 року, котрий перед виходом на заслужений відпочинок і опісля, а загалом два десятиліття, працював у редакції газети «Галичина»… Про це повідомили в Івано-Франківській обласній спілці журналістів НСЖУ.

Мирослав Кіндрачук народився 2 січня 1941 року в мальовничій Котиківці на Городенківщині. Школа, культосвітній технікум у Снятині, факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка. І праця, з 1962 року, в різних друкованих виданнях: районних – «Комунарі» й «Колгоспнику Придністров’я», обласних – «Прикарпатській правді» та «Галичині»... Загалом роботі на журналістськй ниві присвятив понад 55 років сого життя.

Понад сорок років очолював провідні відділи видань, в яких працював, – сільського господарства, роботи рад, а також держави й права. Змалку його вабила творчість, кохався у рідному слові. Що б не робив, чим би не займався Мирослав, враження і роздуми згодом лягали на папір. Його улюбленим жанром був фейлетон, бо, як полюбляв казати, «слово їдуче – зброя могуча», улюбленою темою – село з його одвічними проблемами. Часто захищав на сторінках газети простих людей від проявів беззаконня як за радянської влади, так і в самостійній Україні, через що нерідко зазнавав цькування від «сильних світу цього».

Нашого колегу нагороджено Почесною грамотою Кабінету Міністрів України – за значний особистий внесок у розвиток журналістики, високий професіоналізм і багатолітню сумлінну працю.

Мирослав Ілліч був надзвичайно толерантною, чуйною і доброзичливою людиною, надійним другом і добрим наставником для багатьох прикарпатських журналістів.

Мирослав Кіндрачук видав книжку «Твоя й моя «Галичина» (2020) – до 30-річчя виходу першого номера газети, присвячену рідному часописові. Також упорядкував дві книжки про рідну Городенку.

Таким був життєвий шлях Мирослава Кіндрачука.

Івано-Франківська обласна спілка журналістів НСЖУ, колектив редакції газети «Галичина», творча спільнота краю висловлюють щирі співчуття рідним Мирослава Ілліча з приводу тяжкої, непоправної втрати. Хай Господь оселить світлу душу Мирослава Ілліча в Царстві Небесному й допоможе його близьким пережити біль розлуки з рідною людиною! Вічна пам’ять!